(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
Графік роботи 8 березня
6 марта 9:15
Вітаємо всіх жінок зі святом Весни. Весняного настрою, терпіння та віри у наше... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Як підібрати кивок для блешні ↓

Як підібрати кивок для блешні

Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до процесу вибору правильного діаметру волосіні та ваги майбутньої приманки. Тільки після завершення всіх перерахованих процедур можна приступати до наступного етапу - як підібрати кивок для блешні .

Як визначитися з конструкцією кивка з блешнею

Коли потрібно підбирати кивок, варто врахувати, що пружина амортизатора при виконанні коливальних рухів кожного з видів блешень має бути стандартного типу:

  • звичайній моделі;

  • безмотилки.

При цьому до уваги беруть різну вагу блешні, різну силу підводної течії та різну глибину під час лову риби.

Виходячи з цього, рекомендується підібрати універсальні кивки для блешні , які належним чином підходять і для зимової, і для літньої риболовлі. Така блешня відрізняється можливістю зміни положення пружини на 90 градусів.

Деякі особливості підбору кивка

При досягненні поставленої мети кожна блешня повинна добре грати, а тому при підборі конструкції кивка в готовий отвір потрібно вставити кембрік, пропускаючи волосінь. Таку процедуру потрібно зробити, щоб позбавитися кута провисання волосіні. В іншому випадку рибалці не вдасться налаштувати гру приманки.

Для чого необхідний кивок

Вибираючи, який кивок краще для блешні , важливо спочатку зрозуміти, з якою метою використовуються ці елементи снасті. Основне завдання кивка для снасті взимку чи влітку у тому, щоб організувати правильну гру зафіксованої приманки, довівши її до ідеалу. Додаткова функція базується на своєчасній сигналізації клювання.

Основні правила вибору

Вибирати відповідний кивок потрібно з урахуванням особливостей рибальської снасті:

  1. Для насадки. Впіймання риби з насадкою актуальне в зимовий сезон, коли водоймище покрите товстим шаром льоду, а на березі - купи снігу. Іноді блешня в цій снасті використовується лише при опусканні мотиля. Під час полювання на окуня вибирають лавсанові кивки 5-10 см завдовжки.

  2. Для безмотівки. Цей метод базується на активній грі, а тому і кивок підбирають відповідний – вигин складає до 30 градусів, а розмір близько 10 см.

Якщо має бути неспішна гра біля дна, рекомендується віддавати перевагу кивку, здатному згинатися до 50 градусів максимум.

Який кивок вибрати

Розбираючись із проблемою, як правильно підібрати кивок під блешню , важливо врахувати все – розміри, матеріал, вага та інше.

Тому відзначають кілька корисних рекомендацій для кожного рибалки:

  • Найбільш популярними кивками є моделі, виконані з металу, вуглепластику, годинникової пружини, які дозволяють ловити рибу на глибоководних ділянках із застосуванням великих блешні. Проте металеві моделі здатні піддаватися впливу корозії, тому варто враховувати майбутні умови експлуатації.

  • Для мілководних ділянок найкраще підібрати кивки, що були створені з волосіні (сопля) або ніпелю. Однак, не варто вимагати від цих конструкцій високих показників міцності.

При оснащенні зимової вудки більшість рибалок воліють працювати з універсальними видами кивків, виконаних з лавсану. Незважаючи на високі показники міцності, цей матеріал не протистоїть бічним поривам вітру.

Налаштування кивка

Гру блешні вдасться налаштувати разом із регулюванням кивка. Для цього його подовжують або, навпаки, вкорочують. Окремі види сучасних магазинних моделей доповнені регуляторами. Однак такі варіанти можна використовувати виключно для літнього сезону, адже в холод регулятори можуть заклинювати під впливом сильного морозу.

У оснащенні блешневої вудки

Враховуючи всі складності зимового «полювання», досвідчені рибалки доповнюють оснащення зимової вудки з кивком блешками менших розмірів, які будуть зафіксовані до волосіні. Але в цих ситуаціях часто відзначають провисання волосіні, яке залежить від товщини даного матеріалу: грубіші і щільніші матеріали «примушують» рибалки глибше опускати блешню.

Коли волосінь досить тонка з еластичними властивостями, тоді під час налаштування кивка в умовах грамотно підібраної блешні вдасться витягнути оснастку в пряму струну.

Блешня снасть кивкова

Враховуючи інформацію про те, як правильно підібрати блешню і кивок , важливо врахувати, що працювати з цією снастю обов'язково потрібно з розслабленою рукою. Взимку набагато зручніше виконувати привабливий для підводних мешканців малюнок переміщень.

Якщо має бути «полювання» в умовах сильної течії, тоді доцільно доповнити конструкцію мормишками з ексцентричною фіксацією волосіні. Такі блешні гарантують збереження необхідного ритму і особливо стійкі навіть під час звичайного посмикування кивком.


Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті