(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Ловля голавля на воблери і нахлистові приманки (частина 1) ↓

Ловля голавля на воблери і нахлистові приманки (частина 1)

Головень в травні

Найбільша прісноводна риба - головень відноситься до сімейства коропових. Проте впродовж багатьох століть у боротьбі за виживання природа сформувала для головня потужне довгасте тіло здатне до боротьби з швидкою течією. Середовище проживання головня – це малі річки зі стрімкою течією, прохолодною прозорою водою і різноманітним дном: будь то піщане, глиниста, кам'янисте або галькові. Головень намагається оминути судноплавні річки, тихі трав'янисті місця, і в'язке дно. Головень всеїдний, він, харчується як рослинною кормом так тваринам. Головень не гребує взяти в пащу і дрібну рибку. Але своє улюблене ласощі, різних комах, головень знаходить під прибережними кущами або в круговоротах швидких річок, за палями мостів, в місцях, де з'єднуються дві течії. Величезна паща, великі очі, темна спина, сріблясті боки - все це ознаки цієї красивою і граціозною риби.

Головень навесні ловиться практично весь світлий день, але кращий клювання буває вранці і ввечері. Період вилову головня починається в кінці квітня — початку травня і триває практично до середини червня.

 

 

Снасті

Від вибору риболовної снасті залежить результативність всієї риболовлі, тому слід зробити акцент на рибальських снастях, що застосовуються в ловлі голавля. Якщо ловити голавля на хруща, то слід застосовувати спиннинговое вудлище. Його міцність і надійність допоможуть витримати потужні ривки великої і сильної риби при виведенні. Так само спінінги, переобладнані в донні вудки, гарні для лову головня в травні. Для того щоб приманка залишалася на дні застосовують досить важкі плоскі грузила, як ковзні, так і глухі. Звертаючи увагу на обережність головня, слід застосовувати не товсті леси товщиною 0,16-0,25 мм Хороший результат можна отримати, полюючи на голавля на снасть — бомбарду. Для формування снасті треба спиннинговое вудилище, монолеску доцільно застосовувати тільки нетонущую, так як плавучість одна з важливих якостей, або плетінку. Плаваюча волосінь допоможе вам якісно контролювати поведінку приманки і спійманої здобичі.

Приманки

Звичайно, незважаючи на рекомендації бувалих рибалок, ловити голавля можна в будь-який час року. Просто треба враховувати особливості його поведінки. Навесні, коли вода в річках стає прозорою і чистою після весняного водопілля, нагрівається, з'являється багато різних комашок і головень піднімається у верхні шари води, вибираючись на полювання за комахами. У цей момент має сенс ловити голавля на нахлистові мушки імітують комах. Восени, головені міняють місця літніх стоянок і рухаються в глибину, де знаходяться аж до холодів. В цей час його ловлять донками, застосовуючи в якості наживки кожушків, пучки черв'яків, жабенят, живців. І все-таки найбільш доступний і улюблений для більшості вважається весняно-літній період. Тут може бути застосований і вилов на бомбарду (сбирулино), з використанням і імітацій і живих комашок; на малих річках особливо добре ловити на «перетягування» так звану (тюкалку); на спінінг, на мормишку, на поплавочные вудки, «в подкидку» і всілякі способи і монтажі снастей. Проте, слід помітити, що найбільш результативним протягом весняно-літнього сезону є нахлистова ловля головня.

Ловля голавля на воблери

Ловля голавля на початку сезону передбачається в товщі води, і застосовувати в якості приманок слід воблери, так як комахи ще не вилізли зі своїх укриттів після довгої зими і головень полює за водними мешканцями. Серед результативних воблерів, успішно застосовуються в полюванні на головня, є і перевірені знамениті зразки, і перспективні новинки. Видами проводок, яким віддано перевагу, вважаються рівномірна і ривкова проводка у різних варіаціях. Завдяки їм, можна розворушити самого млявого хижака.

Лідируючі позиції в ранній весняний період, на мій погляд, в ультралайтовой ловлі займають такі приманки як Salmo Tiniy, Tsuyoki Agent.

 

У момент масованого вильоту всіляких комах навесні - головень активно клює на плаваючий воблер Lucky John Haira Tiny Shallow Pilot, і воблер імітацію комахи Dozer Zoid, а також такі уловисті приманки як саморобки типу Пуголовка.

 

Продовження випливає ....

Микола Кутів спеціально для магазину уКеса!

 

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті