(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Ловля карася (частина 2) ↓

Ловля карася (частина 2)

Частина 2

Читайте також першу частину статті про ловлі карася.

Підбираємо снасті

Поплавкову вудку для лову карася навесні на глибинах до 1,5 метра я роблю глухої оснастки. Тобто поплавок кріпиться до волосіні за допомогою ніпельна або силіконових трубочок і змінюється глибина шляхом пересування поплавця по волосіні. Поплавкові вудка для лову карася підбирається з розрахунку, щоб її можна було довго тримати в руках і в той же час вона повинна бути мобільною і легкої в транспортуванні. Найбільш вдалими є телескопічні моделі махових вудилищ. Я вже протягом кількох сезонів ловлю вудилищем globe new hunter довжиною 5 метрів.

Це легка і в той же час міцна вудка, яка мене ні разу не підвела. Мотовил я не використовую і основну волосінь кріплю безпосередньо до хлысту вудки. Волосінь у мене діаметром 0,2 мм.

Поплавок я застосовую полегшений з масою огрузки до 2 грам. Раніше я ловив на звичайний поплавок перину, однак прогрес не стоїть на місці і зараз на ринку представлена достатня кількість хороших моделей поплавців.

Обов'язково оснастка для ловлі карася я користуюся повідцем, діаметр якого становить 0.14-0.18 мм і служить він не так для маскування, як для того, щоб при зачепах не втратити частину основної волосіні. Гачок: я користуюся перевіреним часом гачком від японської компанії OWNER. Підбираю тонкий гачок, так як навесні наживка для карася, в основному, застосовується тваринного походження: дрібний гнойовий черв'як або мотиль. тому гачок для лову карася необхідно підбирати виходячи з цього параметру.

Наживки

Як вже писав раніше, навесні після зимової сплячки карась віддає перевагу тварини насадки. Іноді успіхом користується бутерброд з опариша-хробака або хробака-мотиля. Іноді в замулених водоймах я потрошку підсаджую до черв'якові або на бутерброд– повітряне тісто CUKK Puffy.

такий трюк добре працює в каламутних замулених водоймах, так як повітряне тісто, крім яскравого виду, володіє привабливим запахом і солодкуватим смаком і не дає гачка з насадкою провалитися в мул. Однак зазначу, що іноді аппетитному червоному черв'якові або мотиля карась віддає перевагу звичайну бовтанку. Саме м'яка манка мене не раз рятувала від бесклевья.

На прилавках рибальських магазинів представлені альтернатива тваринам принадам, такі як штучний мотиль або штучний опариш. Проте, зізнаюся чесно, що їх я ні разу не використовував на практиці і ловлю тільки на натуральні насадки.

Як клює карась

Клювання карася навесні, в більшості випадків, починаючому рибалці відрізнити від покльовки іншої риби складно. Клює карась досить по-різному: різко притаплює поплавок з подальшим відведенням його в бік. Однак така покльовка характерна і інших видів риб, які не проти поласувати черв'яком або мотилем, наприклад окунь, йорж або ротан. Більш крупний карась клює по-іншому і руху поплавця можуть бути наступними: вона або рухається зверху вниз (нагадуючи тремтіння), коли карась пробує наживку. Або ж, по трохи починає йти в сторону. Також поплавець може вистрибувати вгору на 5-7 мм. Коли ж карась захоплює наживку в пащу, то поплавець або лягає на бік, або йде в бік. Саме в цей момент треба робити підсічку. Іноді, особливо дане поведінка характерна новачкам, нерви не витримують і роблять підсікання відбувається в першій фазі покльовки, коли карась тільки пробує приманку. Саме із-за квапливості і відбуваються наступні сходи риби.

Правильне виважування

Якщо ж Ви зачекали час і зробили підсічку в потрібний момент, а карась надійно зачепився за гачок, то це ще половина успіху. Друга частина успішної ловлі карася залежить від правильності виведення риби. У більшості випадків, гачок, проколовши губу карася, діє на нього немов електричний розряд і риба намагається різко піти в очерети чи водорості і там, заплутавши снасть, звільнитися від гачка. Саме для таких моментів і виведення великого карася всю свою принадність покаже надійна снасть і майстерність рибалки. Ні в якому разі, при виведенні карася, не треба тягнути його силою, так як можна обірвати ніжну губу і упустити улов. Слід не дати карасеві піти в очерети і при можливості укласти його на бік і дати відпочити повітря. Це дозволить послабити рибу і витягнути її на берег. В допомогу рибалці прийде заздалегідь приготовлений і розкладений підсаку. Я, так як пошук весняного карася являє собою переміщення, застосовую розбірної підсак, який дуже зручний при транспортуванні.

Отже, я розповів як ловлю карася на початку сезону. А Ви можете поділитися своїми історіями і викласти свої фото з уловом у нас на сторінці в соцмережах: вконтакті, Фейсбук

Страви з карася

Вже протягом близько десятка років готую карася по одному спеціальним рецептом, який користується успіхом і приготовлену рибу хвалять знайомі, рідні та близькі мені люди. У цьому рецепті є кілька секретів.

Для приготування смаженого карася я очищаю рибу від луски і видаляють нутрощі. Карасика до долоньки на частини не ріжу, а особини до 200-250 грам розрізаю на 2-3 частини. ОБОВ'ЯЗКОВО з обох сторін роблю прорізи по хребту карася глибиною 5-7 мм і на відстані один від одного – 5-7 мм. Як на фото.

Проробляється така процедура для того, щоб кістки (так звані вилки, які знаходяться в самому смачному ділянці м'яса карася з обох боків хребта) у процесі смаження зникли.

Після очищення та різання надрізів - карася солимо і перчимо за смаком і даємо сирого м'яса ввібрати приправи протягом 20-30 хвилин. Перед публікацією на сковороду карася я обвалюю його або в манці, або у висівках, або дрібної кукурудзяної крупи. Суміш попередньо змішую з сіллю по-смаку. Крупи, фракція яких набагато більше борошна, надає смаженій карасеві велику рум'яність і специфічну скоринку, порівнянну зі смаком смаженої ікри. Солодкуватий присмак карася і правильна подача до столу – не залишали байдужими ні одну компанію.

 

Приємного всім апетиту і НХНЧ!

 

Юрій Західний для магазину уКеса.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті