(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини

Блешні коливні

Чому колебалки популярні у спінінгістів

Останнім часом з-за різкого подорожчання іноземної валюти, все більше і більше рибалок спінінгістів переходять на використання дешевих штучних принад, якими є коливні блешні. Саме колебалки, як називають дані блешні в простолюдді - це одні з перших штучних принад, якими почали ловити хижака рибалки.

Зі свого дитинства пам'ятаю лише кілька прабатьків колебалок, які були присутні на риболовецькому ринку СРСР. Володарі таких приманок хвалилися, а ми пацани – їм надзвичайно сильно заздрили. Адже власник колебалки, так званої «королеви» або «полукоролевы» – вважався асом у спиннингововой ловлі і нерідко приносив додому трофейних щук.

Прабатько колебалки блешня Ложка винайдено ще в 19 столітті

На сьогоднішній день у риболовних Інтернет магазинах можна знайти як аналоги полюбилися багатьом блешень колебалок часів совка, так і інноваційні розробки в спінінговій ловлі. Асортимент для лову хижака – дуже різноманітний. Спочатку ця штучна приманка позиціонується як шматок вигнутого металу, обрамленого по краях і яким віддана спеціальна хвилеподібна форма. Прабатько колебалки - блешня «Ложка». Вона була винайдена в США ще в 19м столітті. Ця приманка дуже швидко поширилася по всьому світу, як важка річ для лову великоротого окуня баса і щуки.

Де застосовуються зараз

Коливається блешня є по істині універсальною принадою, яка добре працює в різних по силі течії і кольоровості водоймах: будь то лісове озеро або швидка гірська річка, або величезне водосховище. При проведенні така принада створює виразні поперечні коливання і у воді малює цікаву і привабливу гру при цьому поблискуючи боками. При правильній подачі блешні колебалки хижак з жадібністю вистачає залізну приманку, а гострі трійники, якими оснащується приманка, надійно підсікають хижака і не дають йому жодного шансу на схід.

Сьогодні на колеблющую блешню ловиться всілякого виду хижак поширений у вітчизняних водоймах, такий як щука, судак, жерех, окунь, а також екзотичні види риб, такі як лосось, харіус і форель. Одним з важливих плюсів» в бік вибору коливної блешні перед іншими принадами є її дешевизна та надійність. Її практично неможливо пошкодити (відкусити подряпати, пробити і ін).

Дешеві блешні

Міф про те, що дешева китайська коливається блешня ловить набагато гірше більш іменитого бренду – давно розвінчаний багатьма рибалками. Не рідкість, що саме більш дешева приманка, іноді, показує набагато кращу уловистость у порівнянні з дорогими аналогами. Єдине, це те, що в китайських блеснах слід замінити трійники на більш надійні, такі як Owner або Gamakatsu. Ось кілька прикладів

Spinnex Atom

Коливається блешня Spinnex Atom отримала хороші відгуки і популярність серед спінінгістів з-за своєї універсальності. Великі розміри блешень з жадібністю вистачає щука, а менші користуються успіхом у окуня і судака. Проведення даної блешні можлива абсолютно різноманітна, варто підійти до надання анімації творчо. При равномерке блешня малює правильні коливання, а при проводці з зупинками або потяжками – вона завалюється в сторони, поблискує боками, що раздражительно діє на хижака. За деякими відгуками рибалок цю блешню «треба зрозуміти» і ви однозначно будете винагороджені яскравою поклевкой великої хижачки. Незаперечним плюсом Spinnex Atom є її порівняльна недорога вартість.

Mepps Syclops

Блешня Mepps Syclops вважається в середовищі спінінгістів однією з найбільш затребуваних блешень колебалок. Принада, у зв'язку з особливою геометрією корпусу, має понад стабільну гру на будь-якому по силі течії при абсолютно різної швидкості і силі проводки. У багатьох рибалок блешня меппс циклоп є чи не єдиною колебалкой в риболовецькій коробці. Навіть любителі половити хижака на воблери або джиговые силіконові приманки єдині у відгуках про незаперечні переваги саме цієї блешні. Mepps Syclops при рівномірній повільній проводці здатна красиво переливаються, а при прискоренні – кидатися з боку в сторони. При короткочасній зупинці, принада заманливо парить, що змушує щуку, окуня або іншого хижака жадібно накинутися на приманку. Блешня має різноманітність натуральних металевих кольорів (мідь, золото, латунь, срібло та ін). Також інженери компанії Мэппс розробили і впровадили в життя характерні яскраві кислотні кольори блешень колебалок, які дуже популярні при поганій кольоровості води і в похмурі осінні дні. Mepps Syclops щорічно займає лідируючі позиції в топ кращих блешень колебалок сезону.

Kosadaka Curve

 

На відміну від колебалок Mepps Syclops і Spinnex Atom, блешня Kosadaka Curve не має на тілі гравірованою луски, яка повинна нагадувати хижакові поверхню натуральної риби. Однак виробник забезпечив цю приманку спеціальними червоними блискучими елементами 3d. Такий трюк дозволив внести деяку різноманітність у видиму анімацію гри. Червоний колір, як відомо, риба розрізняє тільки на глибині до 2,5 метрів. Тому при пророблення анімації з зупинками, на яких блешня буде парити і занурюватися на дно, дозволить домогтися абсолютно несподіваного ефекту і при мовчанні риби і повному ігнорі інших принад – цю щука з жадібністю і в «повний рот» буде вистачати. Незаперечним плюсом цієї штучної приманки є її стійкість до зовнішніх агресивних умов. Блешнею можна ловити в солоній морській воді, так як спеціальний матеріал виготовлення - антикорозійна латунь. Він повністю захищений від впливу солі. Блешня спочатку оснащена понад гострими трійниками відомої японської компанії Овнер.

Acme Little Cleo

Ще хотілося б зупинитися на коливної блешні Acme Little Cleo. Особливістю цієї приманки є те, що при їх виробництві інженери компанії максимально широко підійшли до її якості виготовлення і різноманітності колірних схем і інших візуальних компоновок. Форма блешні – стандартна округла, у вигляді подовженої ложки, однак ставку компанія акме зробила на різноманітність забарвлень. Настільки яскравих і дивовижних квітів, мабуть, не має в своєму асортименті жодна з риболовних фірм виробників. У забарвленні вагається блешень Acme Little Cleo є і стандартні кольори (металеві латунь, срібло, бронза) і явно відрізняються один від одного яскраві кислотні забарвлення і стримані бліді тони. Блешня відмінно себе показала на мілководних ставках, річках з несильним перебігом з різною по кольоровості і прозорості води. Спочатку ця приманка призначалася для вилову лосося і форелі. Однак, цю хитку блешню жадібно хапають і щука і окунь, які у великій кількості представлені у водоймах нашого регіону. Приманка при забросе добре летить, а при русі в товщі води здатна чітко утримувати горизонт проводки.

В висновок про вагається блеснах з власної практики

Був у моєму житті один випадок, коли саме колебалка вирішила результат змагань і принесла перемогу нашій команді. В жовтні місяці кілька років тому проходили міські змагання з ловлі хижака на спінінг з човна. Після години безуспішною лову на всілякі дорогі воблери, за типом рудри або орбіта, вирішив я поставити замість японської приманки невелику дешеву блесенку колебалку. Буквально на першій проводці була впевнена покльовка і у човні була щука вагою 930 грамів. Мій напарник відразу ж поставив і собі коливну блешню Mepps. У підсумку, ми з уловом 2,3 кг здобули перемогу і три щуки були виловлені саме на коливні блешні.

 

Юрій Західний для Інтернет-магазину у Кеса.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті