(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Як правильно підібрати мормишку для зимової риболовлі. ↓

Як правильно підібрати мормишку для зимової риболовлі.

Огляд нових принад риболовного Інтернет-магазину «уКеса»

Отже, настала довгоочікувана зима і велика кількість рибалок сховали літні спінінги, вудочки, законсервували човнові мотори і дістали ящики для зимової риболовлі. Це звичайно добре, якщо в ящику з минулого сезону залишилося багато приманок і Вам не потрібно поповнювати запасів приманок. Якщо ж Ви все-таки вирішили прикупити собі додаткову кількість мормишек, то варто звернути увагу на такі товари, які з'явилися в інтернет-магазині «уКеса».

Вибір блешні для риболовлі по першому льоду

Якщо ви плануєте рибалити на глибинах не перевищують 2 метри і ловити рибу по перволедью, коли вона досить активна, то, безсумнівно, варто звернути увагу на блешні більшого розміру. Риба, в основному, перші пару тижнів льодоставу з жадібністю вистачає будь-яку приманку і не звертає уваги на її розмір або форму. З власного досвіду можу порадити не дорогі блешні Shark. Блешні зроблені в основних популярних типорозмірах, які надзвичайно популярні серед багатьох рибалок: уралка, крапля та ін.

Особливо хочеться відзначити приманку з цієї серії -мормишку дрейсену.

Ця приманка імітує улюблені ласощі багатьох риб мушлю дрейсену і вона буде надзвичайно уловистою поблизу різних дамб, паль й інших кам'янистих місць. На неї можна витягти як окуня, йоржа, так і іклатого судака. Блешні цього виробника кріпляться до волосіні за допомогою отвору всередині корпусу, проте хочу вас запевнити, що ви не зіткнетеся з проблемою при монтажі приманки: отвір має спеціальний кембрик, який не переминає волосінь і в той же час допомагає рибалці швидко протягнути волосінь в отвір і надійно її прив'язати.

Прибалтійські блешні Riga

Ще заслуговує уваги і блешні від прибалтійського виробника Riga. Мені пощастило випробувати в минулому зимовому сезоні відмінну мормишку Рига кристал з петелькою в срібному кольорі.

У глухозимье на неї мені вдалося вивудити гідних окунів. Хоча колеги при лові на звичайні дробинки не зазнали стільки задоволення, як я. Корпус приманки блешні кристал Рига має достатню кількість граней, розташованих під різними кутами. Така форма блешні сприяє збільшенню кількості переломленого світла, ніж на мій погляд, відмінно приманює рибу. Гра цієї блешні повинна бути высокоамплитудной, обов'язково ударяючи їй про дно і піднімаючи на 30-40 см від дна. Я завжди під час високочастотної гри виконую різкий зупинка приманки і завмирання її в товщі води. Іноді така тактика приносить негайну поклевку. Особливо такий спосіб провокує малоактивного окуня.

Новинка сезону 2015-2016

Судячи по формі з цієї ж серії мормишек Рига можна розглянути і мормишку Riga куля низький, яка надійшла на прилавок інтернет-магазину тільки восени 2015 року. У водойму її поки що опустити не вдалося, так як вона є новинкою цього сезону, але судячи з її формою тіла, різноманітності ваг і квітів - вона гідна уваги і повинна цієї зими проявити себе з кращого боку.

Тульські блешні.

 Особливо хочеться відзначити блешні ручного виробництва, так звані Тульські блешні. Вони будуть актуальні в період глухозимья і лову на великих глибинах. Зроблені блешні зі спеціального вольфрамового сплаву з щільністю 18 г/см3! Блешні відливаються і ограняются на новітньому обладнанні та мають чітку балансування, таким чином, щоб при наданні їм высокоамплитудной гри – вони здійснювали стійкі коливання, які добре принаджують рибу.

З розглянутого асортименту, мені хотілося б випробувати в цьому сезоні мормишку Тульська Шайба,

так як вона дуже нагадує мої перші блешні власного виробництва, які я паяв в юності (90-ті роки) зі свинцю і олова. Тоді, чи то від того, що вони були власного виробництва, то від того, що в озерах було більше риби, мої блешні показували непогані результати по окуні і плотве.

На мій погляд, темні кольори Тульських мормишек, просто зобов'язані працювати по білій рибі, такий як плотва або лящ. Для цього, на мій погляд, слід оснастити їх різнокольоровими кембриками.

Фаворити минулого сезону

У минулому сезоні по останньому льоду я з компанією потрапив на водойму, де переважно ловиться підлящик і густера. Тоді відмінно відпрацював фарбований банан.

Я зробив наголос на риси і не хотів діставати удильник з мормышками. У мене в улові була одна дрібниця. Коли ж я побачив, що колеги виловили двох залікових лящів на жовто-червоно-чорний банан, то відразу ж дістав свій удильник з блешнею бананом і не прогадав. У цей день мені вдалося зловити також двох залікових лящів, вага яких склав у сумі близько 1,8 кг. Це не рахуючи безлічі спійманої дрібної густери, плотви і підлящика. Саме дана мормишка у вигляді банана була фаворитом минулого сезону, так як і по перволедью і в глухозимье не раз допомагала мені піти від нуля.

Що потрібно знати початківцям зимових рибалок

Спеціально для початківців рибалок хочу зазначити, що при виході на лід у своїй колекції приманок обов'язково варто мати кілька видів і типів мормишек. При їх виборі слід звернути увагу на гостроту та якісну борідку гачка. Крім того, особливої уваги заслуговує форма блешні, вона повинна бути правильною і пропорційною, а всі сполучні місця (гачок і метал тіла блешні) повинні бути без пор і якісно пропаяні. Бажано, щоб колір блешні і колір гачка співпадав.

Про основні типи мормишек, які були фаворитами в минулому сезоні і які мені хотілося б випробувати я, спираючись на власний досвід, коротко написав. Але крім мормишек варто приділити увагу при компонуванні зимової снасті - вибору якісної ліски, вудки і звичайно ж кивнути. Адже саме від всіх цих елементів буде залежати уловистость снасті і, відповідно, задоволення рибалки.

Всіх з Новорічними святами і НХНЧ!

Юрій Західний для магазину «уКеса».

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті