(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Огляд їстівного силікону і нового спінінга Favorite – White Bird WB 732UL ↓

Огляд їстівного силікону і нового спінінга Favorite – White Bird WB 732UL

Час неквапливих посиденьок на березі з фідером повільно йде разом з настанням осені, холодні ночі потребують утеплення. І хоч самі завзяті любителі сома, ляща і плітки все ще продовжують "висиджувати" свого останнього у цьому сезоні трофей, бувалі вудильники вже упаковують доночные снасті в комори, дістаючи і перевіряючи випробувані спінінги і надуваючи човни. Тіло вимагає руху, бо холодно, температура води неухильно знижується, а значить, пора виступати на хижака. Тим і хороший сезонний підхід: влітку в спеку непогано посидіти під тентом на бережку, а прохолодною восени саме час активно порухатися (а заодно скинути зайві кілограми, накопичені в затишному фидерном або короповому кріслі).

Зрозуміло, у будь-якого рибалки, хоч профі, хоч любителя, відповідь на питання: "До чого ви будете прагнути в цьому сезоні?" однозначний: "Зловити "Найбільшу Рибу!". Безперечно, це так, але насправді не менший інтерес викликає випробування нових, ще не испробованных, приманок, особливо новинок, що надійшли на прилавки порівняно недавно. Незважаючи на достаток різноманітних моделей воблерів (які теж вельми цікаво помацати), є й інші види приманок — і серед них дуже привабливий їстівний і гібридний силікон, який показав дуже гарні результати в минулому осінньому та весняному сезонах.

Дуже порадувало і поява недорогих моделей: тремтіти над кожною приманкою тепер не доведеться і можна сміливо облавливать густі зарості водоростей і прибережні очерети, шукати трофеї в коряжнику і не переживати за те, що черговий виброхвост втратив товарний вигляд. Ах так, не забуваємо і про офсетні гачки: нинішні віброхвости успішно працюють в тандемі з вантажами чебурашками, забезпечуючи легкість анімації і різноманітність рухів, при яких можливо задати потрібну гру.

Отже, в суботньому вересневому виїзді на рибалку день не задався з самого початку, т. к. слідуючи до місця лову, в темряві був обраний не правильний курс і автомобіль сів на «пузо» в досить глибокому сухому піску. Промучившись близько години – все-таки вдалося звільнитися і прибути на озеро. Щойно виткнувшись на воду – пішов дощ, додатково затьмаривши картину і комфорт лову. Однак, справжні рибалки не сумують ні при яких умовах і живуть за принципом: «рибалка відбудеться за будь-якої погоди і незалежно від погодних умов і якості клювання».

Підійшовши до перспективного місця лову, були випробувані наступні бюджетні їстівні віброхвости: Lucky John Tioga, Crazy Fish Vibro Worm і Select Fetish. Вся съедобка була взята в розмірі 2дюйма (або 5ть з гаком сантиметрів) і на нього передбачалася піймання окуня. Однак, так як в даному водоймищі удосталь водиться щука – був встановлений металевий повідець, щоб виключити зрізи і втрату приманок, важків і оффсетников. Спінінг, застосовувався ультралайтового класу, новинка від компанії Favorite – White Bird WB 732UL з тестом 1-7 грамів. Даний спінінг був обраний неспроста, так як показники ціна/якість в нинішній час – дуже важлива характеристика. Грузило-чебурашка-вухань застосовувалося вагою в 5ть грамів і оффсетник від OWNER. Оснащення дозволила добре відчувати приманку і задати їй потрібну гру.

Але все-таки пора поглянути на конкретні моделі і їх уловисті якості. Перша з них, Lucky John Tioga, — гібридна принада, що надається у різних розмірах і в більш ніж 20 різних кольорах. Що характерно, її базовий аромат — запах макрелі, що робить її в першу чергу ідеально працює за окуні, але не обходять її увагою ні судак, ні щука. Дивно, але можливо справа у фірмовій технології Scent&Taste Inside Formula: вона припускає, що хижак, який атакував приманку, буде надійно утримувати її в роті саме завдяки смаковим якостям до гарантованого засекания своєчасної підсічкою рибалки. Для оснащення цієї смачної приманки підходять звичайні джиг-головки, але набагато краще зробити оснастку з офсетного гачка і ушастой "чебурашки": ловити, відповідно, можна прямо під човном, розбавляючи підмотки посмикуванням кінчика вудилища вгору, не забуваючи про паузи. Взагалі надати гру цієї приманки досить легко і все завдяки її оригінальною рифленою формі.

Другий учасник огляду, виброхвост Crazy Fish Vibro Worm — справжнє джерело амінокислот і протеїнів, які залучають навіть саму велику рибу. Приманка їстівна, добре реагують на її смак і запах окунь, щука та судак. Але головне все-таки її форма: Crazy Fish Vibro Worm добре працює навіть при низькій швидкості проводки, демонструючи оригінальну гру, як при класичному, так і при агресивному джиговании. В асортименті моделі цілих шість ароматів (аніс, риба, смажена риба, креветки, часник і кальмар), але найвища уловистость зафіксована у "креветки". Ребристе тіло і хвіст-лопатка виробляють досить шуму і коливань, щоб залучити рибу здалеку. Проводку, яка буде дуже ефективною, достатньо виконувати і найменшими рывочками спінінга, при цьому виброхвост досить реалістично працює п'ятаком і нишпорить з боку в бік.

І, нарешті, третій зразок, силікон Select Fetish, безперечний лідер за доступність будь-яким бажаючим поекспериментувати з їстівним силіконом. Що характерно, це, по всій видимості, найдоступніший за ціною їстівний силікон на ринку, але при цьому він прекрасно вписується у десятку лідерів за уловистости. Формою ця приманка близька до дуже популярного і перевіреного виброхвосту Keitech Swing Impact, але не є його копією. Однак треба враховувати, що на щуку він — не найкращий вибір, його стихія судак і окунь при лові з човна на ямах і в заростях латаття. Багато досвідчені вудильники, випробували Селект Фетиш, стверджують, що її аромат не настільки яскраво виражений, як в інших різновидів, і настійно рекомендують запастися широким вибором атрактантів для дослідів і тестів при разлове. Словом, ця принада — справжня знахідка для експериментаторів.

За підсумками:

Було виловлено 4 окуня від 50 до 150 грам, два з яких, найбільші спокусилися на Select Fetish в забарвленні 008, ще два штучки дрібних – були небайдужими до Crazy Fish Vibro Worm в кольорі Caramel. По щуці відмінно відпрацював Lucky John Tioga в «отруйному» кольорі 071, який дістав з води три кілограмові красуні. Ще одна невелика зубаста хижачка спокусилась на Crazy Fish Vibro Worm в кольорі Caramel і була успішно втоплена у водоймі. За особистим відчуттям і зовнішнім виглядом – дуже сподобалася съедобка від Select Fetish, яка підкорила неубиваемостью і хорошою м'якістю з дуже виразним ароматом. Спінінг Favorite – White Bird WB 732UL показав відмінну чутливість і контроль приманки під час проводки і торкання до приманки дрібного хижака. А також виразні показники при невеликих зачепах за водорості. 5ти грамовий вантаж з 2х дюймової приманкою – спінінг відмінно кидає, і було невелике враження, що його можна ще навантажити – без втрати якості і, не боячись поломки. Зручна рознесена рукоять і м'який матеріал EVA відмінно лежить в руці і зручність при використанні не впливає волога.

Висновки:

Не дивлячись на несприятливу, вірніше некомфортну погоду, завдяки принадам і нового спінінга я був з рибою і масою позитивних вражень – значить, риболовля вдалася однозначно! Всім НХНЧ!

Юрій Західний

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті