(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Фідерні монтажі - особливості оснащення ↓

Фідерні монтажі - особливості оснащення

Починаючи з квітня місяця, коли по всіх водойм нашої країни розпочався нерестову заборону, більшість рибалок беруть в руки фідерне вудилище і йдуть на річку, озеро або водосховище, щоб збити оскому і трохи половити білу рибу, таку як плотва, густера або подлещ.

У минулій статті ми зупинилися на виборі бюджетних фідерних вудилищ для лову на різних водоймах. Придбати будь-які вудилища для фідера можна в нашому інтернет-магазині. Сьогодні поговоримо про фідерних монтажах.

Вибір шнура або ліски

Отже, ви вже підібрали собі фідерне вудилище і котушку. Також визначилися з тим, що намотати на безынерционку: волосінь або шнур. Я раджу навіть початківцям рибалкам не скупитися і відразу ж намотати на котушку шнур, так як навіть сама хороша волосінь має невелику розтяжність і при ловлі фідером це буде значним мінусом, а покльовки будуть розмиті, і чітко їх зафіксувати, буде неможливо. Особливо, при лові на дальніх дистанціях і на течії. Плетений шнур краще всього підбирати більш плоского перерізу, щоб на протязі він різав воду і не збирав на себе велику кількість тіни і трави. Недорогі і досить якісні шнури – це плетінка від компанії Select

Це досить якісний шнур за прийнятною ціною, який вийшов у світ зовсім недавно. Сам я вже протягом 3х сезонів користуюся плетеним шнуром Power Pro.

Можу сказати, що плетінка досить добре себе проявила, не «покашлатилась» і зберегла свої властивості. Єдине, що перед кожною другою, третьою риболовлею я шнур підрізаю на 1-1,5 метра, так як зіткнення з підводними перешкодами, черепашками і камінням залишають на ньому сліди, і я б не хотів, щоб під час закидання або виведенні риби – він мене підвів і обірвався.

Слід зазначити, що на початку фідерного сезону при мінусових температурах, коли приїжджаючи на водойму з самого ранку можна зіткнутися з такою проблемою, як обмерзання кілець і шнура. З цією проблемою можна впоратися, якщо обробити шнур і кільця фідерного вудилища силіконовим спреєм.

Він буде Вам корисний і при осінній риболовлі на хижака, коли несприятливі погодні умови і обмерзання шнура можуть доставити масу незручностей.

Вибір фідерного монтажу

Хочу відразу підкреслити, для того щоб зробити свій вибір у бік того чи іншого монтажу, слід чітко визначитися, на якому водоймі буде відбуватися лов (стоячий водойма або з плином), який грунт на дні водойми (мул, пісок, каміння, глина) і яка буде дальність закидання снасті.

Зараз же хочу трохи докладніше розглянути різні фідерні монтажі, які використовують рибалки при ловлі фідером. Слід зазначити, що монтаж для лову в озеро або водосховище рекомендується робити різним від снасті використовуваної на річці або ставку з мулистим дном.

Фідерний монтаж In-Line

Для стоячих водойм з твердим дном (піщаним або кам'янистим) слід застосовувати оснастку «In-Line». Вона являє собою одну з найбільш простих у виконанні і може застосовуватися як для лову будь-якої білої риби, так і для лову коропа. Для цієї фідерної оснастки можна скористатися годівницею Фідер спорт, яка монтується на відрізок волосіні або шнура. Годівниця фіксується на волосіні за допомогою гумового стопора і до кінчика основної волосіні кріпиться повідець з гачком.

Годівниця Фідер спорт представлена в широкому асортименті мас, і підібрати вагу, застосовний для ваших умов лову і в залежності від тесту фідерного вудилища, не складе труднощів. Особливістю даної годівниці є те, що на гранях м'якої сітки є так звані крила, які в процесі підмотки ріжуть воду і допомагають швидко дістати годівницю з води.

Ще одним беззаперечним плюсом даного фідерного монтажу є те, що в ньому можна застосовувати як фідерні годівниці Спорт, так і з легкістю замінити її на годівницю «метод» для лову коропа.

Фідерний монтаж з противозакручивателем

Різновидом монтажу «In-Line», але з застосуванням пластикового відводу є монтаж з противозакручивателем.

Цей вид фідерної снасті попереджає перехлестывание повідця і годівниці і виготовити його досить просто навіть новачку: береться півметровий відрізок волосіні діаметром 0,2-0,4 мм, протягується через пластиковий протизакручувач і до нього з обох сторін прив'язуються вертлюжкі. Один для кріплення до шнура фідера, а інший – для прив'язування повідця для кріплення повідця. Повідець з гачком кріпиться з боку довгого ділянки відводу.

Цей вид оснащення досить рідко застосовують досвідчені рибалки, так як він має ряд недоліків: протизакручувач знижує польотні характеристики всієї оснастки і є громіздким, тому може злякати рибу.

Оснащення патерностер (петля Гарднера)

Фідерна оснащення патерностер або ще її називають петля Гарднер, вважається ідеальним варіантом для лову різної риби у стоячих водоймах з мулистим дном.

Даний монтаж можна виконувати відразу ж на основній волосіні, або зробити його знімним, застосовуючи шматок монолескі діаметром 0,2-0,4 мм. При падінні у водойму монтаж не дає гачка з насадкою зануритися в мулисте дно, а при клюванні вільна петля монтажу дає снасті максимум свободи рухів. Для виготовлення монтажу в'яжеться з допомогою подвійного вузла петля для повідця, а на відстані 15-20 см петлі для повідця монтується за допомогою того ж подвійного вузла петля Гарднера. Попередньо в петлю одягається вертлюжок для кріплення фідерної кормушки. Розмір петлі Гарднера вибирається різний. Її діаметр може бути від 10 до 20 смтобто це буде вільного ходу фідерної кормушки.

Застосовувати в цьому монтажі можна різні годівниці. Деякі рибалки користуються даними фідерним монтажем навіть на водоймах із плином.

Фідерний монтаж на водоймах із плином

Найпопулярнішим монтажем для лову на водоймах із плином є асиметрична петля. В петлю попередньо встановлюється вертлюжок для монтажу годівниці. Годівниці для водойм з течією раджу підібрати з серії brain.

Фідерні годівниці Brain володіють збільшеним грузилом з невеликими грунтозацепами, які дозволяють добре зафіксувати годівниці в грунті на річці. Витончена дріт годівниці дає можливість швидко подати корм в місце лову.

Симетрична і асиметрична петля

Більшою популярністю у досвідчених рибалок для лову риби на водоймах із плином користується асиметрична або несиметрична петля.

Для того щоб змонтувати асиметричну петлю, знадобиться відрізок волосіні діаметром 0,2-0,4 мм довжиною близько 1,5 м. Волосінь слід скласти вдвічі, при цьому один кінець повинен бути приблизно на 10 сантиметрів довший. Подвійним або потрійним вузлом на місці згину в'яжеться петля під повідець. Далі слід зробити скрутку на волосіні, шляхом обертання ліски пальцями в різні сторони. Скрутка робиться довжиною 12-20 см. Після чого відміряємо 30-60 см для виконання ассимметричной петлі. При чому коротка сторона петлі повинна бути менше довжиною приблизно на 10 см. Обидві сторони асиметричної петлі зав'язуємо подвійним вузлом. Слід залишити трохи місця за петлею для виконання ще однієї петлі, яка буде кріпитися до основного шнура або волосіні.

Монтаж фідерної оснастки з допомогою асиметричної петлі на сильному плині не плутає і не перекручує волосінь і ідеально показує поклевку.

Оснащення Вертоліт

Ще одним монтажем для лову на течії є оснастка «Вертоліт». Змонтувати оснастку дуже легко. Для чого необхідно взяти 1,5 метра ліски стандартного для основи снасті діаметра 0,2-0,4 мм і скласти її вдвічі. Відступивши 15 смробимо вузлик, можна вісімку або подвійний, ще через 1 см в'яжемо такий же вузол. В отриману петлю зручним для себе способом вставляємо годівницю. Між вузликами способом накидки кріпимо повідець. Основною вимогою до цього монтажу є те, щоб він був не менше півметра. Замість годівниці можна використовувати будь - донне грузило для течії, або короповий з грунтозацепами.

Особливо це актуально при активній ловлі риби.

Як відзначають деякі рибалки, даний монтаж показує себе найкраще на тих водоймах, де швидкість течії максимальна. Насадка з гачком під дією течії зависає в самій середині водних шарів і має можливість вільно обертатись навколо осі, нагадуючи тим самим лопаті вертольота.

Крім того, на даній оснащенні принада трохи піднята над грунтом. Монтаж фідерний «Вертоліт» дає можливість для рибалки проводити експерименти, шляхом заміни довжини повідця і змінюючи розмір гачків, вага насадок для того щоб досягти «падаючого ефекту» приманки. Саме такий ефект, найчастіше в бесклевье, дозволяє відійти від нуля.

Кілька порад для успішної ловлі

Перед закидом снасті з насадкою треба трохи загодувати передбачуване місце лову. Робиться це шляхом закидання годівниці з приготованим кормом в місце лову 10-15 разів.

При використанні легких насадок, таких як опариш або мотиль можна створити на протязі ефект повільно падає корми, що буде збудливим елементом для пасивної риби.

При відсутності поклевок необхідно вдатися до періодичної підмотуванні снасті на 1-1,5 метра, що додасть пожвавлення насадці і швидкому вимиванню корму.

 

Всім відмінного настрою, гарного клювання, приємного проведення часу і НХНЧ!

 

Юрій Західний спеціально для Інтернет-магазину уКеса!!!

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті