(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини

З фідером навесні

Весняний рибальський сезон

Для кожного рибалки весна асоціюється з довгоочікуваним наближенням риболовного сезону. Адже зимова ловля з льоду, а місцями і по відкритій воді, хоч і дає якесь задоволення рибалці, але повноцінну літню риболовлю не замінить. Багатоденні «чергування», нічні очікування на водоймі, ловля з човна – все це дозволяє насолодитися неперевершеним відпочинком на відкритому повітрі. Втім, риба, як і людина, що віддає перевагу більш теплу погоду, нагулює жир перед нерестом і починає активніше харчуватися.

feder_1_

З кожним роком все актуальнішою стає ловля фідером. Особливо на великих річках при ході плотви» та іншої білої риби перед нерестом. Однак щоб фідерна ловля приносила максимум задоволення і комфорту – слід заздалегідь подбати про придбання хорошого фідерного вудилища.

Особливості вудилищ

Бувалі рибалки розуміють, як важливо купити фідерне вудилище, якщо планується ловля плотви, ляща, або іншої білої риби. У чому ж особливість фідера? Цей термін у перекладі з англійської «feed» означає «годувати». Сама ідея з'єднати донну снасть і оснастку з годівницею прийшла на розум одному спритному англійцю в минулому столітті. Рибалки, будучи вельми кмітливим народом, відразу ж підхопили цю ідею і зрозуміли, як перспективно ловити таким пристосуванням.

 

Фідерна снасть відрізняється від звичайної донної снасті тим, що підгодовування в ній знаходиться в безпосередній близькості від самої насадки. Крім того, з кожним закидом частина прикормки вимивається з годівниці, залишається на дні, утворюючи тим самим закормочное пляма. Це чудово приманює до себе рибу і утримує її в місці лову довгий час.

Для того щоб снасть не зносило з закормочного плями - можна, підібрати вага годівниці. Благо сьогодні видів, типів і развесовок фідерних годівниць на риболовецькому ринку представлена достатня кількість.

basic_coarse_feeder_rig

Вибір фідерного вудилища

Новачки часом вагаються з вибором фідерного вудилища, відвідавши рибальський магазин і побачивши безліч різних моделей. Купити дешеві фідерні вудлища, багато початківці рибалки бояться їх, нібито, ненадійності. Великий асортимент сучасних моделей ставить у глухий кут рибалки. Можливо, варто покластися на поради продавця? Але далеко не завжди слід сподіватися на допомогу таких консультантів. Адже найчастіше, вони просто намагаються «спихнути» модель, яка давно залежалася в магазині.

Недорогий фідер не завжди поганий, рівно, як і дорогою не завжди хороший. Ось така заплутана істина. Вибираючи фідерне вудилище, важливу роль відіграє його довжина. Оптимальною довжиною вважається 3 - 3,6 метра. Однак варто звернути увагу на ті конкретні умови лову, де будете рибалити саме Ви. Слід також довідатися, з чого зроблений бланк вудилища. Як правило, це скловолокно, композит або карбон. Скловолокно – є найпотужнішим з усіх матеріалів, однак програють дані вудилища у вазі, будучи набагато важче композитних або карбонових. Фідери зроблені зі скловолокна – найдемократичніші у ціновій політиці, так як цей матеріал – найдешевший. Вудилища зроблені з композитного матеріалу є легше, проте поступаються останнім у ціні, будучи більш дорогими. Оптимальним, на мій погляд, є фідери з карбону (в різних джерелах цей матеріал називають по-різному, наприклад, графіт). Сучасні вудилища з карбону співставні за потужністю фидерам зі скловолокна, в той же час вони в рази легше, тому користуватися ним набагато зручніше і комфортніше. Єдиним недоліком карбонових фідерів є їх більш висока вартість, ніж фідерних вудилищ зроблених з композитного матеріалу і скловолокна.

Бюджетні фідери

Серед професійних рибалок поширена думка, що недорогі фідерні вудилища не здатні виконати ті завдання, які здійснюють бланки преміум класу. Практика показує інше. Знаючи нюанси рибної ловлі, можна купити недорогий фідер і дати з допомогою нього фору навіть професіоналу з дорогим брендовим вудлищем. Бюджетний варіант теж здатний творити чудеса, посилаючи годівницю в те місце, де чекає великий трофей, а при виведенні великої риби – рибалка буде відчувати себе «королем» ситуації. Головне – тонко і точно відрегулювати всю снасть (настройка фрикціона котушки, якість і товщина нитки волосіні, тип гачка, фортеця повідка та ін) Хочу звернути увагу на наступні випробувані фідерні вудилища бюджетної та середньо-бюджетної серії:

Фідер Winner Matrix 555

Фідери даної серії мають середній лад бланка (параболічний лад). Це дозволяє навіть початківцям рибалкам кидати з неймовірною точністю, а при виведенні великих екземплярів риб, «палиця» гасить ривки великої риби. Вудлище Winner Matrix представлено в різноманітних довжинах: від 3 до 3,9 метрів. Такі вудилища комплектують трьома чутливими вершинки, які можна змінювати в залежності від умов лову. Зроблено вудилище добротно, незважаючи на його дешевизну: кільця ідеально збалансовано, розставлені, рукоять пробкова, гвинтовий катушкотримач. Лежить вудлище в руці добре. Важливою перевагою цього вудилища є те, що зроблено воно з карбону і нехай Вас не бентежить низька ціна – вудилище дійсно відмінне!

Фідер Siweida Basic

У всесвітній мережі, багато рибалки охрестили дане вудилище, як кращий фідер з бюджетного діапазону. Ця серія покликана задовольнити запити величезного кола рибалок. Низька ціна обумовлена тим, що масові закупівлі цієї моделі були прогнозовані заздалегідь самим виробником з Китаю. Фідерне вудилище Siweida Basic представлено в розмаїтті довжин і тестових навантажень, що значно розширило ступінь його застосування і, відповідно, задоволеність користувачів. Такі вудки підійдуть для лову на будь-яких за типом і розмірах водоймах. Конструкція вудлища штекерна. Лад – середньо-швидкий. Високоякісна фурнітура. Зроблений фідер з нового композитного матеріалу, який на практиці випробуваний і отримав масу позитивних відгуків. Від себе можу сказати, що фідерним вудилищем Siweida Basic легко керувати при забросе і виведенні риби.

Фідер Maver

Фідерні вудилища Maver відносяться до середньобюджетних фидерам. Багато рибалок настійно радять придбати вудилище для азов фідера – саме даної серії. Їх рішення аргументовано тим, що такий варіант ідеальний для тих, хто шукає багатофункціональний інструмент для риболовлі. У фідерах Maver гармонійно поєднується чутливість, потужність і пружність. Контроль над снастю – бездоганний. Серія таких вудилищ розроблена для лову риби на озерах, річках і водосховищах для невеликої дистанції закидання.
Особисто мені вдалося спробувати порибалити з допомогою вудилища Maver Genesis Black Ice довжиною 3.60. Хочу зазначити, що дійсно, фідер є відмінною «паличкою» для того, щоб зрозуміти всі принади фідерної ловлі. Виробник заявив тест до 90 гр, проте максимум що я пробував – це годівниця в 70грамм з кормом. Занедбаність треба було виконувати на 60 метрів, що без особливих зусиль вдавалося зробити. Зазначу, що стихія цього фідера - середня течія або стояча вода. З мінусів Maver Genesis Black Ice з-за хорошою посылистости, трохи проблематично ловити за допомогою нього на коротких дистанціях. Для сильної течії він теж не підійде, так як тестові характеристики не дозволяють застосовувати важкі годівниці.
Maver_feeder 

Фідерне вудлище Salmo

Ще хотілося б звернути увагу всіх рибалок на середньобюджетні вудлища прибалтійської компанії Salmo, яка не новачок в вудлищебудуванні і вже не перший рік виробляє недорогі фідери. Їх якість гідна найвищих похвал.

Фідерне вудлище Salmo Diamond COMPETITION FEEDER – відмінний фідер, який вже випробували на практиці безліч рибалок. Вудлище укомплектовано всієї сучасної фурнітурою і зроблено з високомодульного карбону, який надав йому хорошу посылистость і дзвінкість. Три графітові вершинки різної жорсткості значно розширили ступінь застосування цього вудилища. Воно з легкістю метає важкі годівниці вагою до 120 грам, а так як фідер володіє запасом потужності, то годівниці даного ваги можна сміливо набивати підгодовуванням і не побоюватися за пошкодження вудилища.

Ще один представник фідерів Сальмо – вудлище Salmo Diamond Feeder. Це, швидше за все, найвідоміша «палиця» прибалтійської фірми.

У вазі 300 грам вудилище має довжину 3,6 метра. Порівняно не велика маса охарактеризована застосуванням в його виробництві легкого матеріалу: міцного, але легкого високомодульного карбону. Вудилище має швидкий лад, який також забезпечує потрібну жорсткість і посылистость всієї снасті. Конструкція – штекерна. Такі вудилища з яскравими сигнальними розмальовками згодяться для лову в будь-якому за типом водоймі.

Укороченою копією даного вудилища є телескопічне фідерне вудлище Salmo Diamond Tele Feeder.

Вудилище має довжину транспортувальні 92 см і має трохи більшою масою порівняно зі штекерним попередником. Все інше, не рахуючи трохи більшого тесту 120 грам, залишилося незмінним.

 

Як відомо, ранньою весною вода досить холодна. Яку ж прикормку в цьому випадку доцільніше застосовувати? Раціонально використовувати компоненти, які сприятливо впливають на клювання риби, тобто, з менш вираженим запахом і яскравим виразним кольором, який добре видно в холодній прозорій воді. Прикормка для холодної води повинна бути дрібного помелу і більш темного кольору, ніж варіант літнього складу. Ідеальним рішенням в такому випадку стане прикормочная суміш G. Stream холодна вода.

Кожна суміш даної серії добре збалансована, має індивідуальний склад, виражений аромат, характерний колір. Це дозволить підібрати відповідну прикормку для будь-яких умов лову ранньою весною по холодній воді.

На великих річках – вже другий тиждень відбувається «хід плотви» та наші друзі «тихо помішані» відмінно проводять свій час! Тому беріть улюблені снасті і вперед на рибалку!!!

 

 

Юрій Західний для Інтернет-магазину уКеса.


Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті