(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → За трофейною щукою з воблером — реплікою популярного бренду. ↓

За трофейною щукою з воблером — реплікою популярного бренду.

Подейкують, що імениті розробники щукових приманок заробляють свої гроші не стільки на якості, скільки на распиаренном іміджі, і ця думка навряд чи зросла на порожньому місці. Досить придивитися до деяких китайським воблерам, щоб побачити дуже знайомі риси, але за зовсім іншу ціну. Досвідчені вудильники вже знають, що низька вартість — далеко не показник аналогічної якості, тому й прагнуть випробувати новинки. І часто бувають вражені тим, наскільки "копії" перевершують "оригінали" і в грі, і в уловистости. У цьому абсолютно немає нічого надприродного: китайські фабрики працюють за тим же принципами і технологіями, використовують ті ж сировину і матеріали, а ще суворо дотримуються ліцензійно-патентну чистоту, надаючи реплік деякі внутрішні особливості, завдяки яким жоден юрист не зможе причепитися до отриманого продукту. Так, втім, і рибалка відразу побачить або відчує різницю в грі приманки. Ну, або (як мінімум), оцінить результат по "трофейности" улову. Так що якщо ви ще не замислювалися про воблерах-репліках, не відкладайте рішення в довгий ящик — на носі осінній жор, саме час збагатити колекцію новими принадами!

Ось, наприклад воблер Strike Pro Bold 130Sp. З вигляду це практично повний аналог відомого і опробованного Deps Balisong Minnow 130, але це тільки до тих пір, поки не з'явиться можливість їх порівняти у справі. Після першого ж закиду виникає почуття того, що воблери переплутані: китайська репліка летить рівніше і точніше, ніж іменитий побратим (який славився постійними выхлестами волосіні і безладним кувырканием), а на рівномірній вымотке демонструє більш яскраву гру. Відразу з'ясовується, що і йому притаманна класична болячка многотройниковых оснащень (взаємні зачепи), але це легко підкоригувати "під себе", замінивши трійники на інший розмір і підібравши оптимальні кільця і, звичайно ж, використовуючи твичинговый повідець-струну.

Справа в тому, що в корпусі Strike Pro Bold 130Sp розташована дуже непроста система грузков: перший великий кулька знаходиться в наголов'я і переміщається перпендикулярно осі "рибки", повідомляючи їй коливальні рухи "збоку набік" — такий ефект виникає при паузах у проводці. Ще один важкий шар розміщений за першим трійником (він забезпечує дальність заброса), а між ними — п'ять меленьких дробинок, така собі брязкальце, повідомляє воблеру високочастотний шум при русі. Не забутий і класичний балансир за середнім кріпленням, роль якого забезпечити неповторну гру при твичинге.

Наступний претендент на звання приманки сезону — воблер Strike Pro Montero 130SP, який з вигляду просто брат-близнюк OSP Rudra. Практика показала: цей великий воблер-суспендер, що працює на глибині близько півтора метрів, веде себе набагато яскравіше "оригіналу" — досить було побачити, як він гранично повільно тоне з досить важким вольфрамовим повідцем, щоб зрозуміти: в процесі анімації можна робити тривалі паузи (по 5-10 секунд), провокуючи хижака на негайну атаку. Це ж і накладає на рибака зобов'язання "використовувати твичинг, твичинг, і тільки твичинг!". Втім, від числа підтяжок і характеру ривків гра теж змінюється.

Оптимальним вудилищем для цього "важкоатлета" послужить (як не дивно) не жорсткий довгий прут, а помірно-м'який спінінг, що дозволяє повідомляти воблеру елегантні пластичні коливання в товщі води. Про занедбаності турбуватися немає сенсу: три великих кулі гарантують необхідну дальність, а вивірене лекало корпусу надає лінійність траєкторії. Не бовтається, не прагне до перехлестам, а вже щука до нього точно небайдужа, якщо врахувати, що на перших же рибалках віддала перевагу його "оригіналу".

До речі, якщо вже орієнтуватися на твичинг, слід не забути покласти в коробку воблер Kosadaka Mascot 110, прообразом якого послужив ZipBaits Orbit 110. Примітно, що цю модель при появі незаслужено обійшли увагою, заявивши, що вона грає гірше, ніж "старший брат". Спеку в суперечках додало думка про те, що сильний диферент на ніс — ознака прорахунку конструкторів, невірно огрузивших снасточку. Зрозуміло, умільці тут же кинулися виправляти дефект, але в результаті залишилися розчаровані: доопрацьований воблер виявився вельми посереднім і був оголошений "неуловистым". А всього-то треба було помітити, що ця приманка найкраще проявляє себе не в проводці, а на зупинці, під час якого преизрядно клює носом. Така поведінка пояснить будь-іхтіолог: це типова хода полює безтурботного малька, провокує на негайну атаку навіть досвідчену щуку, таку, що ігнорує інші приманки. Мало того: спливаючи, воблер спокусливо похитує боками, що ще більше збуджує хижачку. Ставка на короткі паузи, таким чином, відразу представила Kosadaka Mascot 110 в іншому світлі.

Але не завжди репліки повторюють відомих "японців": старшому поколінню спінінгістів добре відомий "зелений китаєць", випущений невідомих китайським фабрикантом і побив всі можливі рекорди за уловистости (і, відповідно, популярності). Щука, окунь, басс, форель і навіть судак клювали на нього з дивовижним ефектом, і досі він займає почесне місце в польових коробках маси спінінгістів-твичеров. Воблер Kosadaka ZLN XS — перша спроба відтворити в точності цю снасть виявилася вдалою: звичкам "оригіналу" відповідає повністю, уловистость теж не постраждала. Але, як і у будь репліки, є відмінності, адже нова снасть від Kosadaka доповнена системою далекого заброса — закидати його туди, куди потрібно, стало легко і просто. Техніка проведення залишилася ідентичною оригіналові: среднеактивный твичинг, рівномірна вымотка, ловля "на паузу" і "на ривок" — будь-який з ефектів анімує воблер своєрідно підбирається в залежності від конкретного водоймища. Але в будь-якому випадку, наявність інструмента в арсеналі гарантує упіймання "річкового крокодила".

Отже, чекаємо осіннього жора щуки і не забуваємо про воблерах-клонах Косадака, які ви завжди можете придбати в нашому Інтернет-магазині У Кеса.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті