- всі
- Опис
- Відгуки (0)
Копчене м'ясо або риба мають привабливий аромат, вигляд і смак, який приваблює багатьох любителів делікатесів. А вміння правильно прокоптити волосінню трофей або улов завжди шанувалося в середовищі колег-рибалок або мисливців. Однак для такого виду приготування одного лише вміння буває мало. Крім коптильні необхідні витратні матеріали у вигляді тирси, тління яких і надає неймовірний смак м'яса й риби, що приваблює багатьох гурманів. Одним з найпопулярніших матеріалів є тріска з вільхи. Вона призначаються для гарячої обробки будь-якого придатного для цього способу приготування виду м'яса або риби. Тирсу застосовні для камер різноманітних типів. Можуть використовуватися і в міксах з іншими деревними стружками, і самостійно. Як доповнення до сировини з вільхи краще всього використовувати стружку фруктових дерев, що додасть м'яса або риби привабливий смак і аромат. Також його можна використовувати у вигляді допоміжного наповнювача під час копчення іншими видами стружки. Завдяки такому додатком готовому продукту буде притаманний привабливий золотистий колір. Для поліпшення ефекту тирсу слід трохи змочити. В якості сировини для виробництва стружки використовуються екологічно чисті стовбури дерев, які після подрібнення піддаються тривалій сушці в спеціальних камерах. Тирса з вільхи рекомендується придбати активним рибалкам, мисливцям або ж просто гурманам, які бажають мати у своєму арсеналі дійсно практичне сировина для копчення риби, м'яса або птиці.