- всі
- Опис
- Відгуки (0)
ОПИС
Дві пальника
Корпус з нержавіючої сталі
Кришка з системою випуску диму
Дворівневий піднос для копчення
Піддон для збору жиру
Відділення для пальників
Розміри: 43х27х20 см
Унікальна переносна коптильня працює на розпалюванні для багаття або денатураті. Міні коптильня - призначена для копчення продуктів на відкритому повітрі. Копчення — один з видів теплової обробки продуктів (м'яса, риби, фруктів). Воно надає їм специфічний аромат і надає консервуючий дію. Продукти, піддані копченню, просочуються бактеріостатичними речовинами коптильного диму і частково зневоднюються, завдяки чому стають більш стійкими до зберігання. Корпус, решітки та пальники міні коптильні зроблені з нержавіючої сталі.
Міні коптильня - справжня знахідка для рибалки-гурмана. Втім, унікальність цього невибагливого виробу в тому, що його можна використовувати де завгодно – в гаражі, на дачі, навіть на балконі.
ІНСТРУКЦІЯ по ЕКСПЛУАТАЦІЇ
Перед тим як приступити до процесу копчення, необхідно зібрати коптильню. Для цього потрібно встановити основу каганця, і помістити 2 пальника відділення круглої форми, призначені для них, попередньо наповнивши пальника деякою кількістю рідини для розпалювання, яка продається в будь-якому супермаркеті або заправці. Потім беремо контейнер з нержавіючої сталі, в який поміщається продукт для копчення. На дні є овальне поглиблення, куди необхідно насипати рівномірним шаром 3-4 столових ложки тирси. Пальники нагрівають дно, тирсу починають тліти, так утворюватися дим, потрібний для копчення. Зверху тирси ставиться піддон для збору жиру, потім встановлюється решітка, на яку кладеться риба. Потім все це накриваємо кришкою. Підпалюємо пальника, ставимо контейнер зверху основи, періодично перевіряючи готовність продукту. Кількість виходить диму можна регулювати пропускних клапанів на кришці.
Для копчення підходять тирса не смолянистий порід дерев, дуба, бука, але найкращий результат і красивий золотистий колір готового продукту дають тирса з вільхи.