(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Ловля голавля на воблери і нахлистові приманки (частина 2) ↓

Ловля голавля на воблери і нахлистові приманки (частина 2)

Ловля голавля на нахлистові приманки

Цікава і вельми своєрідна ловля голавля на нахлистові приманки, при чому, досить разнящаяся в залежності від сезону. Ранньою навесні, після сходу льоду ловля цієї риби передбачається в товщі води, так як головень ще повністю не відійшов від холодів, а його їжа - комахи ще не з'явилися зі своїх укриттів. Тому ловля голавля на початку сезону передбачає використання в якості наживки всілякі німфи і бокоплави. Вимогою до нахлыстовым принадам для голавля на початку сезону є обов'язкова наявність обтяженою головки або огрузки нахлыстовой мушки. Відмінними, на мій погляд, у цей період часу можуть бути приманки типу потопаючих німф або мокрих мушок

 

 

З потеплінням, починаючи з середини квітня зі своїх укриттів з'являються комахи, які пролітаючи над річками можуть торкнутися води. Саме цього і чекає голодна головень і з жадібністю вистачає їх. З середини квітня з вильотом вислокрылки, уловистыми стають сухі мухи подібного роду:

В кінці квітня-початку травня з під землі вилітає травневий жук, який є улюбленим ласощами головня, тому в цей період часу найбільш уловистыми приманками різного роду імітації жуков:

В кінці травня зі своїх укриттів з'являються жуки-бронзівки, до яких головень також дуже не байдужий. Таким чином, відмінними приманками можуть бути в цей час

Ловля голавля влітку на нахлистові приманки дає рибалці максимум умов для експериментів. До цього часу риба виходить на мілководні ділянки водойм де полює за різними комахами, такими як колорадський жук, коники, бджоли та ін. Асортимент нахлыстовых приманок може бути розширений до величезної кількості мушок, схожих з цими комахами.

Нахлистові мушки – сбирулино

Насамперед, найменування сбирулино (sbirulino) синонім бомбарда, відноситься до особливого важкого поплавка. Такий поплавок дозволяє робити закид практично невагомі приманок на 40-50 метрів. По суті сбирулино - це синтез спінінга і нахлыста. Занедбаність з допомогою котушки і важкого поплавця взято від спінінга, а застосування невагомих приманок, включаючи нахлистові мушки – від нахлыстовой лову. Поплавці сбирулино, зводять ймовірність напуску оснащення до мінімуму, а також за обтічної форми легко йдуть по воді, і практично не лякають рибу. Ловити на сбирулино можна фактично будь-яку рибу, в тому числі острожных головня і жереха. Поплавці сбирулино бувають плаваючі і суспендери, мають різну вагу. На сьогоднішній день бомбарда абсолютно організована як самостійна снасть. Любителі бомбарди можуть застосовувати будь-які наживки з арсеналу спінінгістів і нахлыстовиков: поппери, колебалки, вращалки, твістери, воблери, джиг-головки, німфи і стримери, мокрі і сухі мушки. Це дає рибалці необмежені можливості і при несприятливому розкладі він рідко залишиться без улову.

Всім НХНЧ!

 

Микола Кутів спеціально для магазину уКеса!

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті