(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
Графік роботи 8 березня
6 марта 9:15
Вітаємо всіх жінок зі святом Весни. Весняного настрою, терпіння та віри у наше... Читати далі →
всі акції та новини

Що таке блешня?

Блешня – це спеціальні невеликі грузики, які є незамінним доповненням у конструкції зимової вудки з кивком. Така рибальська приманка відрізняється розмірами, формами та певними забарвленнями. Для конкретних способів лову риби прийнято використовувати штучні приманки для риболовлі наступних видів: насадочні та безнасадкові. Цей фактор важливо врахувати під час оснащення зимової вудки .

Особливості конструкції та «гра» приманки

Розібравшись з тим, що таке блешня , можна приступати до вивчення конструкції цієї приманки. Блешня, як і блешня, відрізняється простою конструкцією і складається з наступного списку елементів:

  • один маленький гачок (розмір менше №4);

  • звичайна дробинка.

Характер гри безпосередньо залежить від форми приманки. Наприклад, моделі плескатих форм здатні піднімати хмару каламуті біля дна, а моделі на кшталт «дробинки», «овсинки» гарантують практично непомітні коливальні рухи. Тому вони знайшли своє застосування у глухозім'ї.

Техніка лову на блешню

Рибалки- початківці часто задаються питанням: блешня - що це і, як з нею працювати? Крім зимової снасті, ловити хижака на блешню можна також із застосуванням вудилища поплавця. У такому разі гру приманки задає саме кінчик вудки. Як варіант, можна довірити виконання гри поривам вітру чи підводній течії.

Все, що можна робити з блешнею під час гри - це волочити по дну, щоб вона піднімала всю каламутну, «примушувати» її вібрувати, завмирати в товщі води.

Які бувають блешні

Перед покупкою рибалки розбираються з тим, що таке блешні і, які їх різновиди існують:

  1. За матеріалом прийнято виділяти моделі, виготовлені з олова, свинцю, міді або латуні.

  2. За формою приманки класифікуються на круглі, напівкруглі, трикутні, ромбоподібні, краплеподібні моделі, у вигляді мурахи, мухи та інше.

  3. За способом лову виділяють безнасадкові блешні або насадкові.

Така величезна різноманітність приманок дозволяє рибалкам визначитися з підходящою моделлю для літньої чи зимової риболовлі на певній водоймі. Консультанти інтернет-магазину «У Кеса» допоможуть здійснити покупку блешні, а також розібратися в нюансах, як підібрати кивок для блешні .

Блешня для зимової риболовлі

Зимові блешні можна використовувати в парі з приманками тваринного походження (опариш, мотиль) або окремо. Все залежить від водойми, в якій організовано «полювання» та від індивідуальних переваг риб. Взимку найкраще працюють насадочні варіанти кулястої, конусоподібної форми, у вигляді циліндра чи оливки.

Непогані результати демонструють і безнасадкові варіанти, які своєю поведінкою максимально наближені до характерної для хижака їжі, а тому не викликають жодних підозр.

Як прив'язувати блешню

Правильно підібрана схема прив'язки блешні до волосіні - значить успіх на водоймі. Тому досвідчені рибалки найчастіше користуються наступною схемою фіксації:

  1. В отвори потрібно акуратно протягнути кінець волосіні.

  2. Ліску зав'язуємо на міцний вузол.

  3. Петлю натягуємо на цівку - ближче до кінця встановленого гачка.

  4. Обрізаємо зайвий матеріал.

Деякі моделі спочатку доповнені спеціальним вушкам для фіксації з ліскою, розташованою зверху конструкції. У такому випадку максимально надійним вузлом вважається звичайний зашморг.

Зберігання блешні

Коли рибалок розібрався з поняттям блешня, що таке і які види існують, потрібно приділити особливу увагу питанням зберігання приманок. Важливо, щоб вони не сплуталися між собою та зберегли свої форми, робочі властивості до наступного сезону. Тому блешні поміщають у спеціальні коробки та пенали, зберігають у сухому місці.

Якщо потрібно зберігати блешні під час зимової або літньої риболовлі, вибирають також невеликі коробки яскравих забарвлень, які легко поміщаються в кишеню куртки. Завдяки яскравому забарвленню коробки рибалок точно не втратить свій набір.


Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті