(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Маркерне вудлище та його оснащення ↓

Маркерне вудлище та його оснащення

Для коропового лову рибалки активно використовують гарне маркерне вудилище, основне завдання якого полягає в дослідження структури дна в конкретній водоймі. Крім того, така рибальська снасть допомагає визначати глибину на певній ділянці, а значить – відшукати найбільш перспективне місце для закидання підгодівельної снасті та подальшої риболовлі в цілому.

Незважаючи на те, що зовні маркер нагадує класичне вудлище для затримання коропа, конструктивно всі вироби мають суттєві відмінності.

Конструкція маркерної вудки

Щоб достеменно зрозуміти, що таке маркерне вудилище, слід звернути увагу на особливості його конструкції:

  • Наявність жорсткого кінчика з високими показниками чутливості: при протягуванні грузила саме коливання даного кінчика допомагають визначити структуру дна у водоймі.
  • Наявність м'якого бланка та кілець з плоскою формою – це буде потрібно з метою збільшення контакту вудки з ліскою (така конструкція сподової снасті дозволяє передавати всі вібрації в руку рибалки).

Розбираючись з поняттям маркерні вудилища, що це і для чого, необхідно врахувати той факт, що стандартна довжина варіюється в межах 36-39 м.

Види та технічні характеристики

Маркерна вудка обов'язково повинна використовуватися там, де не обійтися без необхідності високої чутливості. Найпопулярнішими серед рибалок вважаються три основні види:

  1. Prologic Marker SFT Rod – найфункціональніша модель за вигідною ціною. В умовах правильно виконаного оснащення навіть незначні зміни дна водоймища моментально відчуваються в руці рибалки.
  2. Century 12 Marker Feature Finder Rod – купити в магазині таку модель рекомендується справжнім професіоналам. Тут є все необхідне: чудові кидкові якості, біла вершинка, суперчутливість.
  3. SK3XTR – це обов'язково карбонові бланки, закрита рукоять та чорно-сріблясті оплетки бланка.

Особливості маркерного вудлища

Вибір маркерного вудлища в Україні для кожного рибалки – відповідальний та важливий процес. Такі конструкції відрізняються котушками значних габаритів з можливістю вмістити в себе величезні запаси волосіні. Як грузила для оснастки вибирають вироби з великими шипами по всій робочій поверхні.

Поплавець може бути абсолютно будь-яким. Але головною умовою є чудових аеродинамічних характеристик.

Як працює маркерне вудлище?

Коли було вирішено питання, як вибрати маркерне вудилище, слід переходити до процесу підготовки до подальшої експлуатації. До основної волосіні, що була намотана на шпулю, потрібно прикріпити шок-лідер. За допомогою вертлюга з величезним кільцем одягаємо на волосінь грузило, а на кінці шок-лідера – фіксуємо поплавець певної форми та яскравого відтінку.

Все – снасть готова до використання. Оснащення може дещо змінюватися, залежно від сезону та погодних умов. Наприклад, лов коропа взимку у лютий мороз вимагає від рибалки дещо іншого підходу у підготовці.

Поняття «карпфішинг»

Під карпфішингом прийнято розглядати певний вид трофейної риболовлі, що вперше з'явився ще у Великій Британії. Основна мета карпфішингу полягає в упійманні трофейних екземплярів риб сімейства коропових - короп, білий або чорний амур, дзеркальний короп і багато інших.

Для боротьби зі справжніми трофеями знадобляться якісні та найкращі маркерні вудилища. Тому для отримання бажаних результатів не варто економити на покупці надійних конструкцій, здатних впоратися з великими навантаженнями.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті