(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Як вибрати коропове вудлище ↓

Як вибрати коропове вудлище

Карпове вудлище – це досить потужна рибальська снасть, яка використовується для скоєння закидів важких вантажів на далекі дистанції. Залежно від функціональних та конструктивних особливостей, відзначають кілька основних видів вудилищ для коропа: маркерні, робочі та сподові. Кожне з цих вудлищ розраховане на певні навантаження та упіймання риб конкретних розмірів, ваги.

Види та характеристики вудилищ для лову коропа

Розбираючись з тим, як правильно вибрати коропове вудлище і скільки всього рибальських снастей необхідно для риболовлі, важливо ознайомитися детальніше з трьома видами:

  1. Робоче вудлище – довжину вибирають з урахуванням зростання рибалки. Наприклад, при зростанні рибалки 175 см оптимальна довжина - 12 футів.
  2. Маркерні вудилища – це гарні коропові вудилища на дослідження незнайомих водойм. З їхньою допомогою вдається визначити не тільки всі необхідні особливості дна, але й відшукати найбільш перспективну ділянку для лову риби.
  3. Сподові снасті - таке вудлище для коропового лову використовується для закидання підгодівельних кульок або ракет.

Деякі рибалки вибирають одну модель із запропонованого списку снастей, але найкраще мати у власному арсеналі, як мінімум, по одному вудлищу кожного виду.

Основні категорії коропового вудлища

Вибрати коропове вудлище досить складно, враховуючи величезний асортимент різноманітних моделей. Але варто пам'ятати про те, що всі рибальські снасті поділяються на дві основні категорії - телескопічні та штекерні. Перший варіант не підходить для любителів карпфішингу, тому що не має у своїй конструкції потрібного запасу потужності, що буде потрібно для здійснення силових закидів важких грузил.

Тому вудилище для лову коропа має бути штекерним, серед яких виділяють такі підвиди:

  • Compound Taper - снасть, призначена для здійснення закидів на близькі дистанції, яка відмінно амортизує ривки риби.
  • Fast Taper – найкращі вудлища для лову коропа з жорстким кінчиком.
  • Composite Progressive Taper – щось середнє між першими двома варіантами.

Штекерні конструкції активно використовуються у сфері карпфішингу вже понад 10 років.

Вибір коропового вудлища

Досвідчені рибалки рекомендують у своїх статтях та блогах здійснювати вибір коропового вудлища, посилаючись на такі параметри:

  • Призначення – враховуються особливості обраного місця лову (наявність/відсутність корчів, рослинності та інше).
  • Оптимальна довжина - довгі коропові снасті допомагають рибалкам впевнено контролювати процес виведення риби, що важливо в умовах "полювання" на важкодоступних ділянках.
  • Тест вигину чи жорсткість – тестові показники моделей для карпфішингу варіюються не більше від 2,5 до 3,5 фунтів.

З'ясовуючи, як вибрати вудлище для лову коропа, також доведеться додатково придбати якісні підгодовування і насадки для коропа влітку , щоб підготуватися до майбутнього сезону «полювання».

Бюджет на коропову снасть

Розібравшись із питанням, як вибрати вудлище на коропа, важливо визначитися з бюджетом, який ви готові виділити на здійснення цієї покупки. Якщо ви початківець рибалок і таке «полювання» є лише захопленням, тоді немає необхідності витрачати гроші на покупку дорогих професійних снастей.

Якщо рибалка є джерелом вашого доходу, тоді вибір коропових вудлищ необхідно здійснювати, розглядаючи асортимент професійних моделей, враховуючи їх стрій, довжину та інші важливі технічні характеристики.

Що впливає на вартість вудлища

Одним із найпоширеніших серед рибалок питань є питання: скільки коштує коропове вудлище? Розібравшись детальніше з тим, що таке коропове вудлище, можна переходити до процесу його вибору та покупки.

Основний фактор, від якого залежить остаточна ціна снасті, – це матеріал, взятий компанією-виробником за основу. Крім того, ціна може змінюватися, залежно від якості та кількості пропускних кілець у конструкції, їх власників. Щоб зрозуміти, яке вудлище вибрати для лову коропа, варто пам'ятати таке: до бюджетних моделей відносяться снасті зі скловолокна, а дорожчими вважаються композитні конструкції (поєднання вуглеволокна зі скловолокном).

Рекомендовані фірми коропових вудлищ

Вибір вудлища для лову коропа необхідно здійснювати з урахуванням певних брендів. На сайті магазину «У Кеса» представлений великий каталог снастей від таких брендів, як: Brain, Fanatik, Flagman, Golden Catch, Energofish, Prologic, Select, Shimano та інші. Консультанти допоможуть визначитися, як вибрати коропове вудилище за вигідними цінами, а також, як купити інші корисні аксесуари для риболовлі (наприклад, волосіні, приманки на окуня та інших видів риб). Всі товари доступні для замовлення по Україні.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті