(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
Графік роботи 8 березня
6 марта 9:15
Вітаємо всіх жінок зі святом Весни. Весняного настрою, терпіння та віри у наше... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Як ловити на силіконові приманки? І зловити! ↓

Як ловити на силіконові приманки? І зловити!

Силікон як високоякісний матеріал для виготовлення штучних приманок став застосовуватися в Європі досить давно, приблизно в середині 1980-х років минулого століття, і практично миттєво отримав за кордоном повсюдне поширення і величезну популярність. На жаль, вітчизняним любителям спиннингового ужения хижака на штучні приманки, твістери і віброхвости стали відомі лише через 10-15 років, та й то — погравшись з чудовою рибкою, багато хто так і не зрозуміли, як її застосовувати. І, незважаючи на те, що рибалка на силіконові приманки — захоплююче і дуже результативне заняття, зайнялися нею всерйоз набагато пізніше.

Розуміння прийшло з масовою появою на прилавках вітчизняних рибальських магазинів огруженія свинцем гачків з подовженим цівкою (джиг-головок), а також описів джиговой лову. Не дивно, що після докладних роз'яснень вітчизняні рибалки закинули свої дідівські "архаїзми" у вигляді металевих тентів з інерційними невскими або київськими котушками і блешнями-ложками вагою в 100 грам в дальній кут комори, і поспішно почали освоювати найлегші склопластикові і композитні вудлища, які оснащені міцними керамічними кільцями і безынерционными котушками.

как ловить на силиконовые приманки

Тепер же купити силіконові приманки в Україні, так само як і інші аксесуари і снасті для спиннинговой лову хижака (судака, щуки, окуня, жереха, сома), не становить ні найменшого праці. А в інтернеті є багато ресурсів, де можна подивитися відео з детальним описом технології вудіння на силікон або поспілкуватися з такими ж спиннингистами -"джигітами". Таких ресурсів більш ніж достатньо, щоб осягнути ази і засвоїти головні уроки. Наприклад, усвідомити, що в лові на силікон не вийде обловити сусіда, якщо навіть придбати прикормки для риболовлі — це не фідер, і надлишковими хитрощами (у тому числі атрактантамі) можна хіба що розполохати рибу.

Швидше за все, навіть не виїжджаючи на водойму, новачок досконало освоїть методики оснащення оснастки на основі силіконових приманок, розбереться в основних різновидах "гуми", а також зрозуміє, як ловити на силіконові приманки — зрозуміло, в теорії, але застосувати її на практиці буде справою нескладним. Але от біда: начебто все зрозуміло, але результативність риболовлі дуже низька. Чому? А тому, що у всякій справі є свої тонкощі і нюанси, маленькі хитрощі, які далеко не завжди озвучать навіть досвідчені спінінгісти. Не з шкідливості: просто для них ці нюанси — само собою зрозумілі речі, настільки очевидні, що про них і не згадують.

Ловимо судака з човна

Джиговая снасть, перш за все, орієнтована на ужение з човна. В наших пенатах ловля на силіконові приманки найбільш ефективно працює по судаку, який дуже любить обживати підводні бровки, ями та інші зміни рельєфу. Ось тут-то його і слід "обчислювати", а робити це зручно з човна, скориставшись ехолотом. Більше секретів, як таких, немає: занедбаність за класичною схемою, проводка "сходинкою" з дна через бровку на мілину. Ось тільки підібрати приманку доведеться, а для цього застосовуємо ще одну стандартну схему: міняємо приманку кожні п'ять-десять хвилин. Якщо нічого не клюнуло за 20-30 хвилин — міняємо місце. І так до тих пір, поки не буде знайдено потрібне поєднання. Дуже корисно, до речі, чергувати класичних "рибок" з съедобкой у вигляді черв'яків, твистеров і рачків. Нерідко саме вони "роблять" рибалку, так що нехтувати сучасними технологіями не варто, втім, в рівній мірі не варто поспішати відмовлятися від старих.

ловля на силиконовые приманки

 

Ловимо щуку з берега

З човном все просто і зрозуміло, але вона є не у кожного, а крім того, дорога і маломобильна. Тому часто виникає питання: як ловити на силіконові приманки з берега? І чи варто? Відповідь однозначна: звичайно, варто, і звичайно ж практично так само, як з човна. Але, знову ж таки, є нюанси, звісно — наприклад, треба освоювати далекі заброси. З берега рідко виходить ловити на силікон на відстані 30-40 метрів, як від човна: закидання можуть бути і 60, і навіть на 80 метрів. В іншому техніка така ж: треба шукати яму, глибинку, і вихід на брівку. А далі — сходинка або протяжка (в техаській або відвідний оснащення). Начебто все просто і зрозуміло? Так, та не так: насправді необхідно крім нюансів проведення освоїти ще й читання рельєфу дна. А це наука дуже непроста, адже тільки осягається досвідом вміння тонко відчувати зміна глибини, вплив течії та інших факторів, облік яких забезпечить успіх при берегової ловлі. Втім, все вищесказане справедливо для "великої води" — річки або водосховища, де основним об'єктом лову швидше стане щука, окунь або судак. А якщо річку можна з легкістю перекинути з берега на берег, то ужение нічим від ловлі з човна не відрізняється взагалі.

рыбалка на силиконовые приманки

Тролінг на силікон? Запросто!

Трохи відвернемося від класики: ловля з човна на силікон передбачає насамперед судака, як об'єкта полювання, але це не означає, що інші способи лову незастосовні. Не клює судак на руслі — можна потролити щуку в протоках! І не обов'язково задіяти дорогі воблери-буратіни, у запасливого спінінгіста завжди знайдеться кілька великих виброхвостов (7-10 дюймів) — з такими запросто можна виходити на трофейного хижака. Можна, звичайно, встановити звичайне грузило, саме його вага у поєднанні зі швидкістю човна дозволяє задавати горизонт (глибину) облова. Але краще все-таки забезпечити силіконову рибку офсетним гачком - незацепляйкой, а вантаж - чебурашку приєднати шарнірно. Такий спосіб монтажу оснастки в рази скоротить цепу в коряжнику і водоростях, а також підвищить натуралістичність гри приманки.

как ловить на силиконовые приманки

Мікро-приманка не означає "микроуловы"

Рибальські снасті для силіконових оснащень дуже різні, і один з критеріїв — розміри штучних виробів. Особливо великі - гарні в тролінгу, ну а самі-самі мініатюрні — в ужении технікою микроджиг на снасті ультралайт. Так-так,"рибки" та "жучки" розміром не більше дюйма, з мініатюрними вантажами менше грама вагою, не виглядають серйозною заявкою на піймання чогось гідного. Тому-то деякі рибалки, дивлячись на УЛ-снасті, вважають, що це пустощі, хіба що половити окушков -"матросиков" на очах. Але це рівно до того моменту, як вони на власні очі не узреют, як досвідчений ультралайтчик вільно витягує на берег 400-грамової красенів-горбачів або кілограмову щуку-травянку. Нерідкі в прилове і підлящики - лящі вагою до 1,5 кг, і головені, і навіть жерехи. Визначність ультралайта в тому, що настільки дрібний силікон виручає тоді, коли риба лінива, і на велику принаду її не тягне. А ось схопити дрібниця, спокусливо танцююче біля пащі, найпрекрасніше справу, і напружуватися не треба! А техніка? Точно така ж, як і на великій силікон – безліч джигових проводок

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті