(067) 190 70 97, (097) 103 26 74
м. ХарківКарта
0
Кошик
Поки пусто

☝️ Укрпоштою доставляємо лише за передоплатою☝️час роботи пн.-пт. з 9.00 до 16.00 сб.-нд. - вихідний

Статті
Як підібрати кивок для блешні
18 февраля 2022 г. 15:26
Після того, як рибалок розібрався з питанням, що таке блешня , потрібно переходити до... Читати далі →
Оснащення зимової вудки
17 февраля 2022 г. 14:35
Рибалки- початківці часто задаються питанням, як оснастити зимову вудку і правильно... Читати далі →
всі статті
Акції та новини
Надходження: BOUNTY - підгодовування від триразових чемпіонів світу з коропового лову
2 апреля 9:46
У продажу підгодовувальна програма Bounty - офіційний бренд рибальського клубу, який... Читати далі →
Надходження: воблера Рапала, котушки Шимано Страдік 23
14 марта 13:48
Надходження  воблерів Рапала - вже у продажу як нові, так і перевірені часом приманки.... Читати далі →
всі акції та новини
Рибальський магазин - У Кеса Усі записи Статті → Як ловити щуку на воблер: уловисті прийоми для сучасних приманок ↓

Як ловити щуку на воблер: уловисті прийоми для сучасних приманок

У цьому матеріалі ні слова не буде сказано про те, як і на яку блешню ловити щуку: мало того, що про це написано тисячі статей, так ще й з точки зору сучасних рибалок-спортсменів, ця снасть не представляє майже ніякого інтересу з позиції віртуозності володіння технікою анимирования приманки. Та й пересічні вудильники знають, що блешня гарна восени, коли хижак кидається на все, що рухається в товщі води, хапаючи без розбору практично будь-яку "залізяку". Інша справа — воблер: він працює цілий сезон, і дозволяє разловить часто навіть самий безнадійний водойма в самий безперспективний сезон. Якщо, звичайно, спінінгіст не пошкодує сили і час на освоєння технік і методів керування такою снастю, як воблери, а також постарається розібратися з різноманіттям моделей воблерів та умовами їх застосування на конкретних водоймах.

как правильно ловить щуку на воблер

Дійсно, воблерів, якими можна користуватися за методом "кидай подалі, тягни швидше!" дуже небагато, адже головна родзинка приманки — відтворення неповторної анімації, яка супроводжується звуковими і вібраційними ефектами. Саме все це в поєднанні забезпечує успіх риболовлі: купити воблер, розохотити малоактивного хижака і спровокувати його на негайну жадібну атаку — ось те завдання, яке повинен вирішити рибалка, щоб завжди бути з уловом. Справедливості заради слід зазначити, що "на щуку" не означає, що на кукане будуть висіти виключно представники сімейства "річкового крокодила", нерідко прилове у досвідченого удильщика виявляються окуні, головені, нерідкі випадки затримання головня і навіть сома. Так що воблеристу слід бути готовим до будь-яких ситуацій, а також володіти правильно підібраними снастями.

З чого починати екіпіровку воблеристу

Правильно вибрати спінінг на щуку — ціла наука, якщо мова йде про ужении хижака на пластикові імітації рибок (воблери, поппери та інші). Справа в тому, що до воблерному вудилища пред'являються особливі вимоги, адже воно бере участь не тільки у виведенні, але і анімації приманки. Найбільш популярні види ужения, такі, як твичинг, stop-and-go, джеркинг, ривкова проводка з паузами та їх варіації в обов'язковому порядку передбачають, що бланк вудлища буде володіти швидким ладом.

как поймать щуку на воблер

Дзвінкий, пружний, в міру жорсткий — ось відмінні риси істинно воблерного вудлища, оптимізованого для лову взаброс. Недарма про надмірно гнучких, чутливих вудилищах досвідчені воблеристы відгукуються презирливо — "локшина", "шланг", "хлист".

А вже якщо мова заходить про ужении на доріжку (тролінгу) з човна на воблер, то передбачається наявність дуже жорсткого, "дубового" спінінга. Для того, щоб визначитися у виборі і не прогадати, слід прислухатися до рекомендацій досвідчених рибалок, вивчити асортимент пропонованих виробів, наприклад, відвідавши інтернет магазин риболовецьких снастей в Харкові, після чого вислухати рекомендації досвідчених продавців-консультантів. Для точного вибору важливий і бюджет, і розмір передбачуваної приманки, і тип водойми, і спосіб лову. Нерідко самі виробники вказують призначення тієї чи іншої моделі в лінійці продукції — це теж непоганий орієнтир, але слід пам'ятати, що навіть назва "спінінг для твичинга" передбачає якусь універсальність, а не обмежену сферу застосування. У підсумку з вудилищем доведеться визначитися самостійно, після певної практики, точно з'ясувавши, що саме найкращим чином лягати "по руці". А ось вибір котушки не настільки критичний, головне, щоб вона мала досить ємною шпулей і міцною конструкцією. Деякі, наприклад, вважають за краще троллинговать з мультипликаторной котушкою, не даруючи безінерційні, відповідно, підбираючи під них кастингові вудилища.

как ловить на воблер щуку

Щука, воблер, і навколишнє середовище

Розібратися, як правильно ловити щуку на воблер, не так вже й складно, якщо знати прості правила. Зокрема, успіх ужения визначається тим, що хижак абсолютно не боїться пластикової рибки. Безумовно, він може її ігнорувати, але бігти від неї не стане, оскільки будь-воблер практично не відрізняється від справжнього, живого малька (або невеликої риби), про що спеціально конструктори подбали. Удильщику залишається лише проявити всі необхідні якості приманки, змусивши хижака повірити в те, що перед ним не просто риба, а легка здобич: хвора або постраждала від попередньої невдалої атаки. Ось тут-то і вступає в силу майстерність спінінгіста в анімації воблера — застосовуючи практичний досвід, він збуджує потенційний трофей ювелірної привабливою грою, і стає володарем пристойного улову.

как ловить щуку на воблер

Звичайно, існують моделі, що володіють власною грою, на які роблять ставку новачки. На жаль, навіть самий "добре грає" примірник ніяк не проявить себе на рівномірній проводці, особливо проти течії; а такі різновиди воблера, як поппер або топ-вотер і взагалі "тягнути" рівномірною вымоткой безглуздо — це все одно, що прив'язати до шнура шматок деревинки. Тому відповідь на питання як зловити щуку на воблер, простий і невигадливий, але в той же час нетривіальний: треба вчитися відчувати поведінку приманки і розуміти її гру в тому місці, де передбачається вудити трофейного хижака.

Гра воблера

Для того, щоб успішно ловити щуку на воблер, слід опанувати дві класичні техніки, твичинг і ривковую проводку. Для недосвідченого удильщика може здатися, що це одне і те ж, але це не так: перша передбачає періодичні поддергивания приманки, тоді як друга передбачає, що оснастку будуть підривати в процесі її заглиблення, практично так само, як це відбувається з джігової схемою. При цьому різниця в поведінці приманки може спостерігатися залежно від того, чи воблер або спливаючим потопаючим: в останньому випадку його анімація майже нічим не відрізняється від класичної ступінчастої проводки джиг-головки.

ловля щуки на воблер

Як обловити зарослі місця

Нерідко початківці вудильники задаються питанням, як зловити щуку на воблер в сильно зарослих місцях, там, де превалюють латаття та інша водна рослинність. Дійсно, з блешнею там робити нічого: але з плаваючим воблером (поппером) не виникне жодних проблем. Досить закинути його у "вікно" і почати протягується його по обраній траєкторії, щоб збудити у хижака бажання атакувати шумного примірника малька. В результаті вудильник бачить, як крупна щука активно атакує воблер, і головне тут — не прогавити клювання і своєчасно підсікти щуку. Якщо все зроблено правильно, в активі спінінгіста виявиться ще один трофей.

Джиг або воблер

Не всім відомо, як ловити на воблер на щуку методом джиггинга: воблерами можна (і потрібно) джиговать. Потопаюча принада ідеально підходить для ступінчастої проводки, аналогічної джигованию: та сама сходинка, яка виконується за допомогою важкої джиг-головки, чудово підійде і для пластикової силіконової рибки, якщо остання — потопаюча. Удильщику залишається тільки правильно розрахувати час затоплення приманки з тим, щоб своєчасно "підняти" її із дна, і виконати класичну сходинку. До речі, таким чином можна не тільки спокусити щуку, але і дістати в прилов судака та навіть сома.

как щуку ловить

Хочу нагадати, що осінь – це саме той час року, коли щука жирує перед нерестом. Саме в ці холодні дні вона максимально активна і найчастіше, саме в цей час року можна зловити справжній трофей і порадувати себе і близьких людей прекрасним трофеєм.

Поділитися:
Всі статті
У Кеса - інтернет-магазин риболовецьких снастейРибальські снасті У Кеса(050) 177 87 70(067) 190 70 97ukesashop@ukr.net
0Блокнот
0Переглянуті